İZMİR
Konya seferimizden bir hafta sonra soluğu İzmir’de aldık yine bir iş vesilesiyle. Aradan bir hafta geçmesine rağmen soğuktan sıcağa bariz bir geçiş yaşadık. Mart ayında tişörtle gezmeye alışık olmayan İstanbullular için süper bir hava ile karşıladı İzmir bizi.
TOPÇU

İzmir’e gitme sebebimiz olan rutin işlerimizi hallettikten sonra akşam yemeğini nerede yiyeceğimizin planını yaptık.Bizden bir gün önce İzmir’e gelen arkadaşlarımızın deneyip memnun kalmaları sonucunda Topçu’ya gittik, zaten İzmir’de yemek diyince akla ilk gelen yerlerden biri. Topçu’ya gidip de ne yenir sorusuna “e tabii ki Çöp Şiş “ olacaktır cevap.

Çöp şişlerimizi,mezelerimizi,ara sıcaklarımızı söyleyip beklemeye başladık. Adına yakışır şekilde küçük küçük kuşbaşıların gerçek çöp şişlere geçirilmiş görüntüsüyle doyurucu bir tabak geldi. Görüntüsüne ve namına yakışır şekilde bir tat bırakıyor damağınızda.

Genellikle şehrin dışında karayollarının üzerinde dillere destan lezzet merkezleri vardır ama şehrin içinde aynı tadı verebilen böyle yerler bulabilmek pek kolay değildir. Lokantada birbirleri arasında telsizle irtibat kuran bir servis ağı ile çalışıyorlar.Böylelikle istediğiniz siparişi her garsona tek tek söyleme gereksinimi duymuyorsunuz.

Not: Fotograflar için Sametcan kardeşime çok teşekkürler.
KUMRUCU ŞEVKİ

Süper Kumrularımızı söyledik [bekleme faslı biraz uzun sürebiliyor tost söylemeye benzemiyor,ilk kez yiyecek olanların aklında olsun.]

Kumrunun boyutuna aldanıp da bu bana yetmez demeyin,çok açsanız iki tane yemeniz muhtemel olabilir ama bir tanesi gayet yeterli olabiliyor. ikinciyi söyleyecekseniz birincinin sonlarına doğru siparişini verin.Süper içerikli kumrularımızla bir güzel kahvaltımızı yaptık.Kumru üç öğün de yenebilir, kahvaltı ya da akşam diye ayrıştırmak doğru olmaz .Hatta gece midesi kazınanlar için birebir gelecek bir nimet .

Kumrunun tüm güzelliği ekmeğinde.Tarihçe olarak baktığımızda İzmir’den çıkan bir lezzet,ardından Çeşme’ye gidip orada kömür ateşiyle kavuşup bugünkü şekline kavuşmuş.İstanbul’daki gibi sandviç ekmeğine yapılmıyor, arasında dağlar kadar fark var. Bu yüzden, “kumru seviyorum” diyebilmek için kumruya adını veren o eşsiz ekmeğiyle yemenizde fayda var.

0 yorum:
Yorum Gönder