BAMBİ’nin Kaşarlı Kokoreci

30 Mart 2009 Pazartesi


BAMBİ’nin Kaşarlı Kokoreci



Kokoreç, sakatatlar arasında işkembe ve ciğerle birlikte ayrı bir yer tutar mutfağımızda. Hayranları ve bağımlıları ile tanınır.Seveni çok sever, sevmeyeni ise kokusuna dahi katlanamaz. Kokorecin temizlenmesi mühimdir ve bu yüzden her yer güzel yapamaz. Güzel yapıp hakkını veren ve efsaneleşmiş onlarca kokoreççi vardır. Tadını aldıktan sonra dayanamayıp bir yarımın ardından bir çeyrek hatta bir yarım daha söylenen lezzetin; ya ızgara üzerindeki ince kıyılmışını ya da benim gibi, közün üzerinde pişmiş ve ince ince kıyımın ardından közün içine oturtulmuş bir tavanın içerisine domates,kekik ve pul biberle harmanlanan, domatesin suyunu salarak ete ayrı bir lezzet kattığı şeklini sevenler vardır.


Bir de kokorecin mevcut tadını bozmadan çok farklı bir tat katmayı başaran Bambi’nin kaşarlı kokoreci vardır. İlk duyduğumda bana da garip gelmişti ama bunu yapan kaşarlı dürümün kralı Bambi olduğu için durup düşünüp denenmesine karar vermiştim. İyi ki de denemişim dediğim bu lezzetin kokorece farklı bir lezzet kattığını düşünüyorum. Benim favorim yuvarlak pide ekmeğine yapılan ( Tombik , dönerde kullanılan). Kokoreç ilk önce güzelce kıvama getiriliyor kekik ve pul biberle,bir yandan da ızgaranın üstünde kaşar hafiften eritiliyor.Daha sonra ekmeğe kokoreç konuluyor, üstüne de az eriyen kaşar ekleniyor.
Buyurun size süper bir lezzet. Kokoreç sevenlerin hatta kokoreci sevmeyenlerin bile denemesi gereken bir lezzet.

Adres: Sıraselviler Cad. TAKSİM
Telefonlar: (212) 252 87 13

0 yorum: