Namlı Gurme

28 Aralık 2009 Pazartesi


NAMLI GURME



Genellikle uzun kahvaltılar haftaiçi yorulan bünyeleri ödüllendirmek için yapılan kaçamaklardır.Çünkü evde yapılan haftasonu kahvaltılarının tadı farklı, dışarıda yapılanın tadı farklıdır.
İkisininde kendine ait güzellikleri varıdır.
Haftaiçi hızlı şekilde yapılan keyfi çıkarılamayacak kadar kısıtlı zamanda gerçekleşen;zaten çoğu zamanda bir simit,bir tost,bir açmayla vs ile yapıldığı için haftasonu dışarıda kahvaltı yapmak konusunda oldukça titizlenirim hatta uyuzluk boyutuna kadar varabilirim seçenekleri beğenmezsem :)



Her yer kahvaltı veriyor ve çoğuda sadece kahvaltı vermiş olmak için veriyor,kahvaltı tabağı adı altında içi yemyeşil yarım domatesi dilimleyip ,2si siyah 1 i yeşil olmak üzere 3 tane zeytini ,3.sınıf taze kaşarı,peyniri verip birde üstelik dünyanın parasını istiyorlar. Açık büfe yapanlarda pek farklı değil, hakkını vererek yapanlar var zaten gidersem onlara gidiyorum ama tabağa geniş geniş yayılmış aslında yarım porsiyon bile olmayan 2yıldızlı otel kahvaltısını andıran açık büfeler dolu memlekette.

 Oyüzden kahvaltı konusuda mühim konu!!!! Biraz da gidip beğendiğim kahvaltı için ideal yerleri yazayım dedim , işte en sevdiklerimden biri 
Karaköydeki Namlı Gurme,
yer Karaköy Güllüoğlunun hemen yanında.Haftaiçi dahi gitseniz aynı çeşidi bolluğu bulabileceğiz bir yer burası.
Zaten aynı zamanda şarküteri olduğu için hep bol çeşit var ,üstelik kocaman beri yer :)



Tabak boyutuzu siz belirliyorsunuz ve de hangisinden yiyeceğini şaşırdığınız çeşitlerden seçiyorsunuz. 


Namlı Gurmede sadece peyir bile 10larca çeşide sahip .Keza zeytinler,et mamülleri,salatalar da aynı bollukta, şarküterideki bir çok mamülden seçip kahvaltı tabağınızada ekletebiliyorsunuz,işte nefsinizle mücadele ederek birde tabağın boyutu yettiğince bunlardan güzel bir kombinasyon hazırlıyorsunuz, yada onlara da bırakabiliyorsunuz.



Börek çeşitleri mevcut omlet,menemen,sahanda yumurta da yaptırabiliyorsunuz ama her yerde olduğu gibi değil Namlı Gurme onlarında hakkını veriyor.



 2 tane daha fazla masa atayım daha çok kazanayım diye düşünen aç gözlü işletmelerden değil burası sınırlı sayıda masaya sahip oyüzden kimi vakit yer bulmak sıkıntılı olabiliyor,azcık bekleme payınızı göz önünde bulundurun giderken.



Personel güler yüzlü ve yardım sever hemen hızlı bir şekilde yetişiyorlar.Ben biraz çayı fazla sevdiğimden hep çay konsu sıkıntı olmuştur ama burada boşalan bardak en hızlı şekilde doluyor :) 



Kendinizi ödüllendirip,sevdiklerinizle güzel bir kahvaltı yapmak istiyorsanız Namlı Gurme biçilmiş kaftan.



AŞİNA



AŞİNA


Gaziantepteki 2.gün hafif bir kahvaltı yaptık ,esasında sıl niyetimiz sabah erken kalkıp Katmer yemekti ama maalesef yapamadık,bizde bunu telafi etmek için az bişeyler atıştırıp günün geri kalanında kulanmaya karar verdik  hakkımızı.
Gaziantep’e gelipte Yuvalama yememek olmaz.Bunun için eminiyet müdürlüğünün karşısındaki Aşinaya gitmeye karar verdik.Burada da hemen ortaya biber ve tazenane geldi hemen.Siparişte hemen hazırda olan şeyler değil biraz zahmetli olduğu için bekleme süresi biraz fazla oluyor ama taze-taze hazırlanmasına değer bu bekleyiş.

Yuvalama ve Analıkızlı söyledik denemek için,ikisindende çok memnun kaldık.Yuvalamadıki yoğurdun o kesilmiş tadı  içindeki malzemenin sıcaklığı enfes.

Anlıkızlısıda bi okadar başarılıydı yediğim en iyilerden biri,bu yemekler lokantalarda yapıldığı vakit pekte başarılı olmama ihtimali olan zor yemekler ,evlerde bayramlarda özel günlerde bin zahmetle hazırlanır ,bu yüzden Aşinaya iyiki de gelmeşiz dememizi sağladı gayet başarlıydı

Kebabını deneyemedik  ama bir daha ki gelişimde onlarıda tadacağım.Sadece Yuvalaması ve Analıkızlısı için bile  Aşinaya gidilir.


İMAM ÇAĞDAŞ



İMAM ÇAĞDAŞ


Güzel bir yolculuğun ardından Kahramanmaraştan, Gaziantebe ulaştık.Otelimize yerleşip hemen sokakları arşınlamaya başladık.Otel konum olarak merkezi bir yerde olduğu için Gaziantebin çarşısına, dükkanlarına, şehrin yaşam anlarına kolayca ulaşıp gezebildik.Tabi ki sonunda gelirken yolboyunca ve gezerken tüm gün içinde planladığımız en güzel kısma geldik .
Gaziantebe gelipte İmam Çağdaşa gitmemek olmaz.Güzel bir yürüyüşün ardından –Gaziantepte bulunduğumuz süre zarfında şehir içinde araç kullanmadık hiç ,sizede tavsiye ederim-İmam Çağdaşın kapısında bulduk kendimizi.İçerisi güzel geniş ve ahşap temalı bir yer ,hemen siparişlerimizi verip beklemye başladık heyacanla. Bu sırada müsterileirn biri girip biri çıkıyor,girişte sol taraftaki tatlı bölümden elinde en az 2-3 torbayla ayrılıyordu.Ortaya hemen taze nane ve biber geldi ,zaten Antepte nerede yemek yerseniz bu manzarayla karşılaşıyorsunuz.



Gözümüzün önünde tutmaya pek direnemeyip biberleri hemen mideye indirdik :) kütür-kütür lezzetli biberler,hepsine kıymayıp yemeğin yanınada sakladık iştahımızı dizgineleyip.


İlk başta Gaziantebe özgü Sarımsaklı Lahmacunlarımızı tattık.Geldiğimiz şehirlerdekinden oldukça farklıydı,malzemesi olabildiğinde bol hamuru çıktır çıtır.Biz çok beğendik.

Akabinde ortaya Simit Kebabı ile Şiş Kabaptan oluşan tabaığımız geldi bide tadına doyamadığımız Alinazik.

Simit Kebanının damağımızda bıraktığı tat inanılmaz,eti yağı ve o kendine has o çıtır çıtır tadı ile mükemmel.Şiş Kebabına gelince “Evet ben şu an gerçekten et yedim ve Güneydoğudayım “ demenizi sağlayan bir tat.


Gelelim Alinazik’e tek cümleyle özetleyeyim”Şiddetle tavsiye ediyorum”.Patlıcanla yoğurdun ortaklığını herdaim çok beğenmişimdir hele birde bunu hakkı verilmiş lezzetli bir etle yapılan kebap ile yediğimde işte o benim bittiğim andır :) tıpkı burda da olduğu gibi .



Belli bir mühlet dinlenip toparlanıp kendimize geldiğimizde sıra altın vurşa geldi :) 


Gaziantep’in o inanılmaz güzellikteki Baklavasına,bu lezzeti benden önce G.antebe gidip gelen arkadaşlarım sayesinde İstanbulda da tatma fırsatım olmuştu.Yerinde tattığımda da dediğim “Nasıl yapıyorsunuz arkadaşım bu yaaa ! “ oldu.Ne vakit şu baklavayı yesem aynı lezzete sahip ,İmam Çağdaşın “Özel Baklava”sı offf ki offf yazar ken bile yine canım çekti :) İçinde bütün halde antepfıstıkları çıktır çıtır hamuru kıvamında şerbetilye kesinlikle tatdılması gerekiyor.
Not: Baklavayı sanat haline yapıp ve tüketen Antepliler önermişti zamanında,bende yıllardan beri bu şekilde yerim;baklavayı ters çevirip alt tarafı damağınıza gelecek şekilde,sizde tavsiye ederim ;)