İMAM ÇAĞDAŞ
Güzel bir yolculuğun ardından Kahramanmaraştan, Gaziantebe ulaştık.Otelimize yerleşip hemen sokakları arşınlamaya başladık.Otel konum olarak merkezi bir yerde olduğu için Gaziantebin çarşısına, dükkanlarına, şehrin yaşam anlarına kolayca ulaşıp gezebildik.Tabi ki sonunda gelirken yolboyunca ve gezerken tüm gün içinde planladığımız en güzel kısma geldik .
Gaziantebe gelipte İmam Çağdaşa gitmemek olmaz.Güzel bir yürüyüşün ardından –Gaziantepte bulunduğumuz süre zarfında şehir içinde araç kullanmadık hiç ,sizede tavsiye ederim-İmam Çağdaşın kapısında bulduk kendimizi.İçerisi güzel geniş ve ahşap temalı bir yer ,hemen siparişlerimizi verip beklemye başladık heyacanla. Bu sırada müsterileirn biri girip biri çıkıyor,girişte sol taraftaki tatlı bölümden elinde en az 2-3 torbayla ayrılıyordu.Ortaya hemen taze nane ve biber geldi ,zaten Antepte nerede yemek yerseniz bu manzarayla karşılaşıyorsunuz.
Gözümüzün önünde tutmaya pek direnemeyip biberleri hemen mideye indirdik :) kütür-kütür lezzetli biberler,hepsine kıymayıp yemeğin yanınada sakladık iştahımızı dizgineleyip.
Gaziantebe gelipte İmam Çağdaşa gitmemek olmaz.Güzel bir yürüyüşün ardından –Gaziantepte bulunduğumuz süre zarfında şehir içinde araç kullanmadık hiç ,sizede tavsiye ederim-İmam Çağdaşın kapısında bulduk kendimizi.İçerisi güzel geniş ve ahşap temalı bir yer ,hemen siparişlerimizi verip beklemye başladık heyacanla. Bu sırada müsterileirn biri girip biri çıkıyor,girişte sol taraftaki tatlı bölümden elinde en az 2-3 torbayla ayrılıyordu.Ortaya hemen taze nane ve biber geldi ,zaten Antepte nerede yemek yerseniz bu manzarayla karşılaşıyorsunuz.
Gözümüzün önünde tutmaya pek direnemeyip biberleri hemen mideye indirdik :) kütür-kütür lezzetli biberler,hepsine kıymayıp yemeğin yanınada sakladık iştahımızı dizgineleyip.
İlk başta Gaziantebe özgü Sarımsaklı Lahmacunlarımızı tattık.Geldiğimiz şehirlerdekinden oldukça farklıydı,malzemesi olabildiğinde bol hamuru çıktır çıtır.Biz çok beğendik.
Akabinde ortaya Simit Kebabı ile Şiş Kabaptan oluşan tabaığımız geldi bide tadına doyamadığımız Alinazik.
Akabinde ortaya Simit Kebabı ile Şiş Kabaptan oluşan tabaığımız geldi bide tadına doyamadığımız Alinazik.
Simit Kebanının damağımızda bıraktığı tat inanılmaz,eti yağı ve o kendine has o çıtır çıtır tadı ile mükemmel.Şiş Kebabına gelince “Evet ben şu an gerçekten et yedim ve Güneydoğudayım “ demenizi sağlayan bir tat.
Gelelim Alinazik’e tek cümleyle özetleyeyim”Şiddetle tavsiye ediyorum”.Patlıcanla yoğurdun ortaklığını herdaim çok beğenmişimdir hele birde bunu hakkı verilmiş lezzetli bir etle yapılan kebap ile yediğimde işte o benim bittiğim andır :) tıpkı burda da olduğu gibi .
Belli bir mühlet dinlenip toparlanıp kendimize geldiğimizde sıra altın vurşa geldi :)
Gaziantep’in o inanılmaz güzellikteki Baklavasına,bu lezzeti benden önce G.antebe gidip gelen arkadaşlarım sayesinde İstanbulda da tatma fırsatım olmuştu.Yerinde tattığımda da dediğim “Nasıl yapıyorsunuz arkadaşım bu yaaa ! “ oldu.Ne vakit şu baklavayı yesem aynı lezzete sahip ,İmam Çağdaşın “Özel Baklava”sı offf ki offf yazar ken bile yine canım çekti :) İçinde bütün halde antepfıstıkları çıktır çıtır hamuru kıvamında şerbetilye kesinlikle tatdılması gerekiyor.
Gelelim Alinazik’e tek cümleyle özetleyeyim”Şiddetle tavsiye ediyorum”.Patlıcanla yoğurdun ortaklığını herdaim çok beğenmişimdir hele birde bunu hakkı verilmiş lezzetli bir etle yapılan kebap ile yediğimde işte o benim bittiğim andır :) tıpkı burda da olduğu gibi .
Belli bir mühlet dinlenip toparlanıp kendimize geldiğimizde sıra altın vurşa geldi :)
Gaziantep’in o inanılmaz güzellikteki Baklavasına,bu lezzeti benden önce G.antebe gidip gelen arkadaşlarım sayesinde İstanbulda da tatma fırsatım olmuştu.Yerinde tattığımda da dediğim “Nasıl yapıyorsunuz arkadaşım bu yaaa ! “ oldu.Ne vakit şu baklavayı yesem aynı lezzete sahip ,İmam Çağdaşın “Özel Baklava”sı offf ki offf yazar ken bile yine canım çekti :) İçinde bütün halde antepfıstıkları çıktır çıtır hamuru kıvamında şerbetilye kesinlikle tatdılması gerekiyor.
Not: Baklavayı sanat haline yapıp ve tüketen Antepliler önermişti zamanında,bende yıllardan beri bu şekilde yerim;baklavayı ters çevirip alt tarafı damağınıza gelecek şekilde,sizde tavsiye ederim ;)
0 yorum:
Yorum Gönder